Tejvásárlás és vízszerelő keresés

Barátnőm imádja a tejet meg a kakaót is. Úgy alapból a tejtermékekért odavan, legyen szó sajtokról, joghurtról, tejfölről vagy túróról. De a kávéját is tejesen szereti, anélkül meg se tudja inni, úgy már túl keserű neki.

A múltkor elfelejtettem tejet venni, és jött ki reggel a kávéjáért. Hát gondolhatjátok, mi volt. Leszaladtunk tehát a boltba tejért, de mire felértünk, egy nagy meglepetés fogadott minket a lakásban: elázott a fürdőszobánk. – Azonnal kell egy vízszerelő! – mondtuk ki egyszerre.

Beírtam hát a böngészőbe, hogy sos vízszerelő. Így találtam rá a vizszereles.net weblapra, ami már elsőre megtetszett azzal, hogy jól nézett ki az oldal, és egyszerűen lehetett rajta nézelődni. Rögtön láttam két telefonszámot, amit egyébként bármikor lehet hívni. Mármint tényleg bármikor, 0-24-ben elérhetők!

Ők igazi szakemberek, és több mint 30 év tapasztalatuk van már a szakmában – ezt írják. Na mondom ez jó hír, mivel most nekünk pont ez kell, egy megbízható, sürgős segítség. Lehet náluk vízszerelésben, csatornázásban, csőtörésben, duguláselhárításban, csatornakamerázásban (bármit is jelentsen az) és fűtésszerelésben is tanácsot vagy segítséget kérni.

Nekünk most a vízszerelés kellett, de nagyon gyorsan, mert miközben a vizszereles.net honlapon keresgéltem, barátnőm már a fürdő előtt itatgatta a felmosórongyokat.

Felhívtam hát őket. Kérdezték, mennyire sürgős a probléma, mire mondtam, hogy már áll a lakásban a víz, nem véletlen kerestem sos vízszerelőt. (Plusz az alsó szomszéddal amúgy se vagyunk valami jóban, nem kéne eláztatni.)

Azt ígérték végül, hogy mivel sürgős az eset és Budapesten vagyunk, így egy órán belül ki tudnak jönni. Miközben vártunk rájuk, megnéztem kicsit jobban, mik is vannak a honlapjukon. Azt is írták rajta, hogy az ő számláikat a biztosító társaságok is elfogadják, ami nekem egy plusz pont volt a vízszerelés.net mellett.

Ekkor láttam azt is, hogy nem olyan vészes szituációkban egy űrlapot is ki lehet tölteni a weblap alján, ahol visszahívást lehet kérni. Emellett meg ABC-rendben fel voltak sorolva azok a pest megyei városok, ahova kiszállnak, ha segítség kell.

Barátnőm tárnoki, és láttam, hogy akár oda is ki tudnak menni, sos helyzetben akár 2 órán belül is. Na mondom, ezt megjegyzem, hátha jó pont lesz az apósomnál, ha ajánlom ezt a céget.

A megérkezés előtti utolsó tíz percben már idegességemben az általános szerződési feltételekbe is belenéztem, habár ezt félbe kellett hagynom, mivel már a nappaliba is bejutott a csőtörés okozta víz.

Nagyon kell az az sos vízszerelő – gondoltam

Ebben a pillanatban azonban csengettek, és megérkezett a várva várt szakember. Valóban egy pillanat alatt megmondta, mi a gond, és nagyjából húsz perc alatt meg is oldotta. Csak ámultam, milyen profin csinálja – 30 év tapasztalata tehát ezt jelenti.

Azóta sincs gond a vízvezetékekkel itthon, de ha lenne, tudnám, hova forduljak.

Ja és azóta sosem felejtem el megvenni a tejet.