Minőségi tejtermékeket áruló cég alapítása olcsón, egyszerűen

Amikor először utaztam el külföldre, akkor tudtam meg, hogy mennyire európai dolog a tejtermékek fogyasztása. Senki nem lepődik meg, mikor a nagyapánknál járunk és az öreg előhúz egy finom sajtot a hűtőből. Ezek a termékek azonban, mondjuk Ázsiában kuriózumnak és luxuscikknek számítanak. Mikor elmentem egy boltba, teljesen le voltam döbbenve azon, hogy mennyibe kerül egy sajt. És itt most nem a legfinomabb, holland sajtokat képzeljétek el, hanem az egyszerű, lapkasajtot. A tejtermékek fogyasztásának itt igazából nincs mélyen gyökerező kultúrája, amivel semmi gond nincsen, mert rengeteg más érdekes dologgal helyettesítik ezt. Ettől függetlenül ez az élmény hosszú ideig velem maradt.

Mikor hazatértem, a legegyszerűbb sajt is hihetetlen íz élményt tudott nyújtani nekem. Ezért évekig úgy voltam vele, hogy nem számít, milyen minőségű tejterméket eszek, áldott vagyok, hogy egyáltalán be tudom szerezni őket, relatíve olcsón. Két évvel ezelőtt azonban megismerkedtem egy lánnyal, akivel sokáig együtt voltunk. Ő egy nagy kulináris kalandozónak tartotta magát és rengeteg féle ételt mutatott meg nekem, amiket idáig el sem tudtam volna képzelni. Ezek közé tartoztak bizonyos sajtok, amiknek az árától elsőre hátrahőköltem, de azt mondta, hogy bízzak benne és kóstoljam meg.

Nagyon kételkedtem abban, hogy tényleg ennyire finomak lesznek, az első harapás után azonban minden kételyem szertefoszlott. Soha nem tapasztaltak még hasonló szenzációt az ízlelőbimbóim. Azt mondhatom, hogy ettől az ételtől kinyílt a harmadik szemem. A baj csak az volt, hogy innentől kezdve nem volt már visszaút a korábbi életembe. Most már, mikor egy sima, átlagos sajtot ettem, éreztem, hogy ez nem az igazi és lehetne jobb. A barátaimat is kezdtem meggyőzni arról, hogy miért érdemes kifizetni azt az extra pénzt a minőségért. Egy idő után már csak úgy hívtak engem, hogy a sajtos srác. Ez a név pedig megtetszett nekem, több szempontból is. A lánnyal egy fél év múlva szakítottunk, de nagyon mély nyomot hagyott bennem, legalábbis, ha az étkezésről van szó.

Megfogalmazódott bennem ezzel kapcsolatban egy életre szóló terv is. Szerettem volna minőségi tejtermékeket forgalmazni, elérhető áron, hogy mindenki meg tudja tapasztalni ezt a csodát, függetlenül attól, hogy mennyi pénz van a tárcájukban. Már csak ki kellett mondanom: céget akartam alapítani. Tisztában voltam vele, hogy ez egy költséges folyamat lesz, de tudtam, hogy nem tehetek másképp, ez az életem hivatása, a sorsom, a végzetem, hívjuk bárhogyan. Elkezdtem kérdezősködni a haverjaim között, hogy a cégalapítás költségei szerintük milyen összeget foglalnak magukba. Ők azt ajánlották, hogy ne tőlük kérdezgessem, hanem ha érdekelnek a cégalapítás költségei, akkor keressem fel a Topcégalapítás oldalt. Amikor ők, vagy a haverjaik belekezdtek a cégalapításba, akkor ugyanúgy ezt az oldalt használták és sosem volt semmi panaszuk rá.

Megfogadtam a tanácsukat és felkerestem a Topcégalapítás nevű oldalt. Amint beléptem, már éreztem, hogy jó helyre érkeztem. Hátradőltem a székemben és egy pillanatra csak hagytam, hogy belém ívódjon az a gyönyörű kép az Országházról, ami fogadott. Az oldal színei és kialakítása is mind azt sugározták, hogy a Topcégalapítás egy profi hely, ahol nem spórolnak semmin, még a designon sem. Valljuk be, ha azt szeretnénk, hogy sikeres legyen a cégünk, akkor ügyelnünk kell a kinézetre, ha pedig ezt nem tenné meg az az oldal, aminek a segítségével céget akarunk alapítani, akkor már kezdettől fogva veszett az ügyünk.

Az oldal irányítása sem különösebben komplikált. A felső menüből kiválaszthatjuk, hogy melyik opció érdekel minket. Legyen szó Bt vagy Kft alapításról, vagy egyszerűen székhelyszolgáltatásról, a Topcégalapításnál minden ilyen ügyet el tudunk rendezni könnyűszerrel. Nagyon örültem, hogy ilyen egyszerűen kezelhető a Topcégalapítás menürendszere, mivel ez alapján azt feltételezhettem, hogy az ügyintézés is hasonlóan gördülékeny lesz.

cégalapítás költségei

Egy ilyen nagy súlyú döntésnél, mint egy cég megalapítása, nagyon fontos, hogy tisztán lássuk azt, hogy mit tartalmaznak az ehhez kapcsolódó csomagok. Hasonlóan a biztosítás kötéséhez, itt is sokszor próbálják elrejteni előlünk a különböző plusz költségeket és nagyon jól át kell néznünk az apró betűs részt, mire teljesen biztosak lehetünk abban, hogy jó döntést hozunk. A Topcégalapításnál azonban bármennyire is hihetetlen, semmit nem akarnak rejtegetni előlünk. Ahhoz, hogy áttekintsünk azt, hogy a cégalapítás költségei a különböző csomagok fényében mit takarnak, egyszerűen csak lefelé kell tekernünk a kezdőlapon.

Elsőként egy általános tájékoztatót kapunk arról, hogy mit is jelent az „INGYEN” szócska bizonyos ajánlatok mellett. A cégalapítás lebonyolítása ebben az esetben valóban költségmentes számunkra, azzal a kikötéssel, hogy székhelyszolgáltatást is igénylünk. Ez elsőre átverésnek hangozhat, hiszen a székhelyszolgáltatás költségét rendezni kell 6 hónapra, egy kezdő vállalkozó számára azonban ez egy hihetetlen módon kedvező lehetőség. Hiszen ekkor még nincsen székhelyünk, úgyhogy jó, hogy egy helyen le tudjuk rendezni a székhelyszolgáltatást és a cégalapítást is. Ez azonban még nem minden! A székhelydíjat, mint már említettem, le kell rendezni 6 hónapra, viszont ehhez jár még egy plusz hónap, amit ajándékba kapunk. Így van egy kis időnk beindítani a cégünket és nem kell rögtön a plusz költségek miatt aggódnunk.

Lejjebb tekerve pedig konkrétan megnézhetjük azt, hogy milyen ajánlataik vannak és mit tartalmaznak a különböző csomagok. Ezek jól látható színekkel vannak megkülönböztetve, úgyhogy rögtön látni fogjuk a két csomag közötti határokat. A megnevezések alatt felsorolásokat fogunk találni, amiből megtudhatjuk, hogy milyen szolgáltatásokra terjed ki ez a csomag. Ezt elolvasva szinte semmi meglepetés nem érhet minket később. Két csomagot abban az esetben lehet igénybe venni, ha székhelyszolgáltatást is kérünk mellé. Erről bővebben az ehhez tartozó oldalon lehet olvasni. Ezt azonban nem kell magunktól keresni, mivel a székhelyszolgáltatást tartalmazó csomagok alatt találhatunk egy linket, ami rögtön erre a helyre visz minket.

Az oldal alján pedig kapunk egy részletes listát arról, hogy mik a legfontosabb teendők cégalapítás előtt. Ezt tartom az oldal egyik leghasznosabb részének, hiszen annyi félreértést lehet elkerülni azzal, ha ezt csak végigolvassuk. Persze utána lehet nézni más oldalakon is, de így biztosra tudhatjuk, hogy mit fognak kérni tőlünk a Topcégalapításnál, ha felhívjuk őket. Szeretek egy ilyen beszélgetés előtt rendesen felkészülni, hogy ne vesztegessük az ügyintézővel egymás idejét feleslegesen.

Miután kiválasztottam, hogy melyik ajánlat tetszik a legjobban, már csak fel kellett őket keresnem. Felhívtam őket az oldal tetején található telefonszámon. Kicsit izgultam, hiszen ez volt az első, hivatalos telefonhívásom, de nem kellett volna semmitől sem félnem. Az ügyintézők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Semmi panaszom nem lehet rájuk. Mindent elmagyaráztak, ami elsőre nem volt teljesen világos a számomra. A sajtokat forgalmazó cégem pedig nem csak álom volt már.