Napelem rendszer kiépítése

Kedves Vásárlóink!

Mint azt már korábban közöltük, a tejcsárda korszerűsítését elkezdtük, azonban be kell jelentenünk, hogy ez a folyamat elhúzódik.

A napelem rendszer bekötésével kapcsolatban még nyáron kezdődtek meg a tárgyalások. Lassan sikerült megegyeznie a vezetőségnek abban, hogy melyik céggel való együttműködés lenne a legjobb számunkra. Az egyeztetések befejeztével következett a helyszíni felmérés. Ennek során a cég tapasztalt néhány hibát, melyeket először ki kellett javítanunk, a napelem rendszer tervezését csak ez után tudtuk megkezdeni. A kiválasztott tető környezetében nagy lombos fák voltak, melyeket meg kellett nyírnunk, egyet teljesen ki is kellett vágnunk, mert a leendő napelempanel fölött szinte állandó árnyékot képzett volna. Többen is kifogásolták a fa kivágását. Velük együtt érzünk, valóban a táj szerves része volt. Mi is szeretjük. Azonban napelem felszerelésénél hosszú távra kell gondolkodni és ez a fa még nagyon sokat nőtt volna, ezzel árnyékot bocsátva a panelre. Sajnos a helyszínelés során a szakértők kifejezett kérése volt, hogy azt a fát mindenképpen vágjuk ki. Reményeink szerint ez a napelem még kb 45-50 éven keresztül üzemelni fog biztosítva az üzem áramellátásának szinte teljes egészét. Ebben a helyzetben mérlegelnünk kellett. Úgy döntöttünk, hogy kárpótlásként tavasszal facsemetéket fogunk ültetni az üzem mögötti parkosított pihenőhelyre.

A napelemek felszerelésének és üzembe helyezésének időpontját már kitűztük. Az időt nem ez, hanem az ezt megelőző adminisztráció húzta ilyen hosszúra. A felszerelés nem vesz igénybe többet egyetlen napnál a kivitelezők szerint.

Megértésüket köszönjük!