A szüleim raktárába salgó polcokat rendeltem

Általában úgy szokott lenni, hogy a gyerek hallja a szüleitől a világ legdühítőbb mondatát: ugye megmondtam? Na, hát ez nálunk most pont fordítva történt. Édesanyámék már gyerekkoromban is foglalkoztak tejtermékek készítésével, de akkor még csak a család számára készítettek csodás sajtokat, tejfölt, túrót, meg esetleg a szomszédoknak jutott belőle, ha sok lett. Aztán ahogy nőttünk, szép lassan kirepültünk, az éhes száj kevesebb lett, anyuék viszont rájöttek, hogy imádják ezt csinálni. Kibővítették a kis házat a hátsó kertben, és egy helyes kis üzemet hoztak létre. Magánvállalkozásban árulják többnyire vásárokon és a helyi piacon a termékeket. Ez elképesztően szuper, és nagyon büszke vagyok rájuk, de már 3 hete megmondtam, hogy ki kéne cserélni a polcokat a raktárban. Addig halogatták, hogy leszakadt. Szerencsére nem sok anyagi kárt tett, a készülő félben lévő túrót bukták csak el, ami kiborult.

Az irodai raktárba nemrég rendeltünk salgó polcot, polcrendszert. Röviden jellemezve ez egy egyszerű és gazdaságos, csavarmentes megoldású polc, amelyet igen sokrétűen felhasználhatunk, de szaladjunk ennyire előre.

Mint már említettem, csavarmentes polcról beszélünk, mely olcsóbb is, mint a csavaros változat, és egyszerűen, gyorsan össze lehet szerelni. Horganyzott acélból készül, és ez az egyik legnépszerűbb polc az Európai Unióban. A polcokat nagyon könnyen a saját igényeink szerint tudjuk szabni, ugyanis 33 milliméterenként állíthatóak. Teherbírásuk pedig akár 280 kiló is lehet polconként, bár anyuék ezt biztos nem fogják kihasználni, nem árt tudni, és elraktározni az infót későbbre.

2-3 napon belüli szállítással, gyártói garanciával vállalják a megrendeléseket, és ezek a polcok tényleg mindent igényt kielégítenek, amit egy kézi rakodású polcnak ki kell.

A polcok felhasználhatósága igen széleskörű: magánszemélyeknek, cégeknek és állami intézményeknek is ajánlják őket. Tökéletes megoldás a garázsba, ha éppen apu imád barkácsolni, vagy csak a lakásból száműzött dolgait ott tárolja, de felhasználhatjuk őket a gardróbban, a pincében vagy akár a kamrában is! Cégek esetén szuper választás a salgó polc, ha a polcrendszer kell az irodába: irattároló polc vagy állvány, de egy raktárba, vagy akár műhelybe is tökéletes. Állami intézmények szintén hasonló célokra tudják használni.

A cég honlapja egy kisebb galériában prezentálja, hogyan néz ki a valóságban a fentiek megvalósítása. Ha például eddig azt gondoltad, hogy ruhatárolásra nem túl eszétikus egy horganyzott acélból készült polcrendszer, érdemes megnézned, milyen megdöbbentően jól mutat egy letisztult, fehérre festett téglafal előtt, ruhákkal megpakolva.

Maga a polcrendszer egyszerű elemekből áll: van talpa, van a polclemez, vannak ferde és vízszintes összekötők, gerenda és profil. Összeszereléséhez csupán védelmi kesztyűre és kalapácsra lesz szükségünk!

A honlapról megtudhatjuk, hogy magasság, szélesség, mélység esetén milyen méretben kaphatóak elemek, így könnyen megtervezhetjük a polcrendszert anyuék raktárába. Lehetőség van a weboldalon árajánlat kérésére is, én azt javasoltam a szüleimnek, hogy mérjék le, hogy mekkora polcra, polcokra van szükségük, kérjenek ajánlatot, és ha éppen úgy van, akár szívesen ki is segítem őket, és persze segítek apának az összeszerelésben.

A szüleim nagyon hálásak voltak a segítségért, és hogy ilyen jó megoldást találtunk a problémájukra. A gyors szállításnak köszönhetően a munkának sem kell pár napnál tovább szünetelnie.