Ne a tejen spórolj, hanem szereltess be napelemet te is!

Az egyre növekvő tej és hús, alapvető élelmiszer árak mellett nagyon nehezen tudnak spórolni, a családok. Ennek az oka pedig az, hogy nem jól csinálják. Nem az ételen kell spórolni, hiszen az alapvető szükségletünk, sokkal inkább az energiafogyasztást kell visszafognunk. A sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules oldalon bővebben lehet olvasni a napelemekről és egyéb rezsicsökkentő megoldásokról is.

A napelemek telepítésében viszonylag jártas vagyok, mert mi is nem rég tetettünk napelemeket a tejcsárdára és nem bántuk meg. A napelemek hozzák az elvárt teljesítményt, és valóban 0 Ft-os a villanyszámlánk. Ha vállalati szinten iylen jól működik, akkor lakossági szinten miért nem terjedt el?

Valahogy a napelemek nem tűnnek annyira kézenfekvő megoldásnak, ugyanis elég költséges a telepítésük. De szerencsére nem is kell mindig egyben, zsebből kifizetni valóban költséges napelemek árát. Olvastam ugyanis egy olyan kamatmentes hitelről a sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules oldalán, ami a Pest megyén kívül élő családoknak nyújthat megoldást erre a problémára.

Ez a hitel ugyanis kamatmentesen felvehető és teljes egészében napelemek szerelésére kell fordítani. Ez azt jelenti, hogyha rendelkezünk a napelem telepítési költségének egy bizonyos részével (10%), akkor a Magyar Fejlesztési Bank kifizeti nekünk a telepítési költségéből fennmaradó további 90%-t.

Ez az összeg egyébként minimum 500.000 Ft, de maximum 10.000.000 Ft-t jelent, maximum 20 éves futamidővel. Ez nagyon kedvező feltétel, hiszen úgy kaphatják meg ezek a családok a kölcsönt, hogy nem kell rá kamatot fizetni.

Ha ügyesen kalkulálnak és úgy alakítják a törlesztőrészleteket, akkor akár kevesebbet kell havonta fizetni a napelemes rendszerért, mint amennyi a havi villanyszámla lenne. Így ahelyett, hogy egy plusz havi költséggel terhelnénk magunkat, akár még spórolhatunk is a napelemekkel a havi összes kiadásunkkal.

Persze vannak egyéb praktikák, amikkel spórolhatunk a villanyszámlán, hiszen ha nem hagyjuk égve a villanyokat, mikor nem vagyunk a szobában, illetve nem hagyjuk bekapcsolva az elektromos eszközeinket, ha nem használjuk azokat, vagy ledes villanykörtéket használunk, akkor is spórolhatunk. De szerintem igazán nagy eredményt napelemes rendszer használatával lehet elérni és mindenkit buzdítok arra, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, kérjen egy árajánlatot a sporoljnapelemmel.hu/napelem-ar-es-megterules oldalon. Ezután ki kell számolni, hogy érné meg felvenni a kamatmentes hitelt, és ha a számolásaink igazolják, amit én is leírtam, akkor érdemes belevágni a napelemek telepítésébe.

Én tapasztalatból mondom, hogy a napelemekkel nem lehet mellélőni.