A reggeli tej mindig a konyhában a legfinomabb

Reggelente mindig egy pohár hideg tejjel kezdem a napot. Valahogy ez gyerekkorom óta berögződött és nem tudom és nem is akarok róla leszokni. Kiöntök egy jó nagy bögrébe amennyi jól esik, és lassan elszürcsölöm miközben próbálom összeszedni a gondolataimat az adott nappal kapcsolatban.

Mivel sok időt töltök így itt el, fontolgatom már egy ideje a felújítást. Szeretnék egy kis “bár” jelleget adni a helyiségnek, bárszékekkel és egy magasított pulttal, ahol iszogathatom reggelente a kedvencemet. Mindig érdekeltek egyébként a konyhabútorok fajtái, hogy mit milyen alapanyagból érdemes és szokás csinálni. Hát ez most egy remek lehetőség, hogy bele is ássam magam a témába.

Az, hogy mitől fog sokba vagy éppen kevésbe fájni egy konyha felújítása sok mindennek a függvénye. Természetesen a felhasznált anyagok mennyisége, minősége nagyban meghatározza a ráfordítandó összeget. Ha például diófa konyhapultot szeretnénk, nem kell rajta csodálkozni, hogy komolyan a zsebünkbe kell nyúlni. Nálam szerencsére egy MDF munkalap van, ezt szeretném kiegészíteni a magasított verzióval. Kellenek még hozzá bárszékek. Ezek általában elég borsos áron mennek, de igazából ha sok időt töltök benne, akkor szerintem megéri a ráfordított összeget. Fontosabb annál a pár ezer forintnál az, hogy minden reggel kényelemben ébredezhessek. Meghatározók lehetnek még a berendezések és a világítás is, hiszen ezek árának is hatalmas szórása van. Szerencsére nekem ezekre egyelőre nem kell költeni, de azért körülnézek a piacon, hátha látok valami izgalmas megoldást.