Ilyen is csak velem történhet meg

Hétvégente, ha nincs semmi dolgom, akkor általában otthon vagyok és kicsit lustálkodom, miután természetesen megcsináltam a házimunkát és mindent, amit kellett. A napjaim általában folytonos rohanásból állnak, ráadásul elég sokat dolgozom, de nem akarok panaszkodni. Magamnak osztom be az időmet és azt is, hogy mennyit bírok. Van egy álmom, amit szeretnék elérni, és ahhoz az kell, hogy most megtoljam a dolgokat.

Úgyhogy, amikor tehetem, akkor próbálok hétvégente pihenni. Ilyenkor a program a szokásos filmnézés és a nassolás. A kedvencem a csokis keksz, amit mindig én készítek el magamnak. Annál nincs is jobb. Egy bögre meleg tej mellé és már teljes a boldogságom. Letöltök egy filmet a laptopomra, aztán megnézem, utána pedig ha úgy tartja kedvem, akkor nyomok egy délutáni szundit is.

Persze a legutóbbi alkalommal ez nem jött össze. Elmentem vásárolni a boltba, mindent megvettem, ami kellett a kekszhez. Mivel imádok sütit sütni, vettem annyi tejet, ami elég lesz a sütéshez, a kávézásomhoz és a nassoláshoz egyaránt.

Amikor már mindennel kész voltam, akkor szépen leültem a gép elé és elkezdtem filmezni. Még nincs a lakásomban tévé, mert az előzőt leverte a tesóm véletlenül és összetört. Megcsináltatni pedig nem volt értelme. Amúgy is a tévé csak ahhoz kell, hogy azon nézzem a filmjeim, sorozataim, videóim. Amúgy kábeltévét egyáltalán nem is nézek.

Na, az történt, hogy pont egy horror filmet néztem és sikeresen a fél bögrényi tejet ráöntöttem a laptopomra. De úgy, hogy egy csepp sem maradt benne. Szépen eláztattam, azonnal meg is adta magát. Próbáltam valahogy kiszárítani, amíg találok rá egy megoldást, hova vigyem, de nem igazán sikerült. Felkaptam a telefonom és rögtön keresni kezdtem valamilyen boltot vagy szervizt a környéken, ahova azonnal be tudtam vinni.

Szerencsére hamar sikerült a dolog, ugyanis Asus márkájú gépem van és hamar találtam is a neten egy szervizt, csak simán beütöttem, hogy “asus márkaszerviz” és ki is dobta az oldalukat.

Ebből a szervizből kettő is van Budapesten, egyik Pesten, másik Budán. Rengeteg mindenhez értenek, köztük ahhoz is, amire nekem volt szükségem. Az oldalon részletes leírást találsz arról, mit kell róluk tudni, sőt, még az egész csapatról is van egy jópofa bemutatkozó. Fel van tüntetve az is, hogy mi mennyibe kerül és mennyi idő alatt tudják megcsinálni. Emellett azzal is foglalkoznak még, hogy laptopokat árulnak vagy éppen vásárolnak fel, ez igaz az asztali számítógépre is. Van egy olyan szolgáltatásuk is, amihez nem is kell bevinni a gépet, csupán fel kell őket hívni és akkor a távolból program segítségével rácsatlakoznak a gépre és megmutatják, mit és hogyan kell csinálni. Így nem kell aztán berohangálni hozzájuk minden egyes kis apróság miatt.

Felhívtam őket gyorsan, elmondtam nekik a telefonban, hogy mi a helyzet és hogy mi történt és ha tudnak akkor segítsenek minél hamarabb megoldani a gondomat, ugyanis ezt a gépet használom a munkám során is. És az még nem akkor probléma, ha nem tudok filmezni, de ha dolgozni sem rajta, akkor az nagy probléma.

Gyorsan egyeztettünk egy időpontot, bementem hozzájuk és 1 nap alatt kész volt minden. Mintha új lett volna a laptopom. Nagyon megkönnyebbültem, de meg is lepődtem, mert oké, hogy fel van tüntetve az ár, de akkor is meglepődtem, hogy csupán ennyiből megúszom. Azóta is nagyon jól működik és most már még jobban odafigyelek, ha a gép előtt ülök. Nehogy belemártsak valamit, teleöntsem folyadékkal, vagy akár morzsákkal teleszórjam.