Elkészült az energia tanúsítvány és egy szuper laktózmentes bolt nyílt a szomszédban

Ma reggel az átlagosnál is jókedvűbben érkeztem a munkahelyemre. Az elmúlt hetekben annyi feszkó volt bennem, hogy kész csoda, hogy nem robbantam fel. Kérdezték is a csajok, hogy minek köszönhető a megújulásom vagy visszatérésem. Hát, egyrészt annak, hogy időben elkészült az energia tanúsítvány, így el tudtuk adni a lakást, és hétvégén már igénybe is vehettük az újat. Másrészt annak, hogy az új lakás szomszédságában heteken belül nyílik egy laktózmentes termékekre specializálódott kis üzlet, ami az ételallergiás gyerekemmel nagyban megkönnyíti majd az életünket.

Az energia tanúsítványért pedig az e-tanúsításnak lehetünk hálásak. Korrekt áron, gyorsan, profi módon dolgoznak, ennek köszönhető, hogy mindent időben el tudtunk intézni.

Egy barátnőm ajánlotta őket, aki hasonló cipőben járt talán egy évvel ezelőtt. Az adásvételi szerződés aláírása előtt döbbent rá, hogy elkeverte valahová a lakás energetikai tanúsítványát, és gyorsan kellett igényelnie egy másikat. Ez a tanúsítvány egyébként azt a célt szolgálja, hogy hitelesen tájékoztassa a vevőt az ingatlan energetikai besorolásáról, vagyis hogy mennyibe kerül a fenntartása – ezt is a cég weboldaláról tudom egyébként, korábban csak homályos fogalmaim voltak arról, mire jó ez a papír. A kiállítás után egyébként alap esetben 10 évig érvényes, amennyiben nem történik az ingatlanon olyan felújítás, korszerűsítés, ami nagyban befolyásolja a besorolását.

energia tanúsítvány

A cég egyébként egyszerűen, logikusan és dinamikusan működik. Miután leadjuk a megrendelést, elérhetőségünkkel és az ingatlan pontos címével együtt (ezt megtehetjük telefonon, emailben vagy űrlapon), az adatainkat a területi mérnöknek továbbítják, aki majd a helyszíni felmérés időpontját egyezteti velünk. Szerencsére nagyon rugalmasak, az esti órákban vagy a hétvégén is dolgoznak akár. A felmérést követően nincs más dolgunk, csak várni, hogy általunk választott formában, papíron vagy elektronikusan megkapjuk a dokumentumot.

A cég honlapja minderről részletesen tájékoztat, a tanúsítás menetéről, és olyan plusz információkkal is ellát, mint például extra kedvezmények.

Természetesen az árakról is informálnak, egy-egy táblázatban láthatjuk a budapesti és a vidéki felmérések árát, külön a lakásokat és a házakat. Négyzetméterre határozzák meg az árakat, egy pesti lakás felmérése például 0-40 nm között most akciósan 13.990. Az itt feltüntetett összeget egyébként minden költséget tartalmaznak, és számlát is adnak róla.

Egyszóval, kijutott a hétre a sikerélményekből. Ráadásul a beszámoló közben kiderült, hogy az új kolléganő kisfia is laktózintoleranciás, így megadtam neki a két hét múlva nyitó bolt címét. Remélem, azzal is olyan elégedettek leszünk, mint az e-tanúsítással!