A termelői piacon a gázpalackról beszélgettünk a szomszédasszonnyal

Van a városban egy szuper termelői piac. Túlnyomórészt vidéki eladók, akik a saját földjükön termett zöldséget, gyümölcsöt árulják. A minőség kifogástalan, a kiszolgálás kedves, tízből tíz pont. A kedvenc árusom tejtermékekkel foglalkozik, isteni házi sajtok, trappista, krémsajt, vagy lágy sajtok lilahagymával, dióval, kaporral… És persze valódi tehéntej, joghurt, tejföl, minden ilyet itt veszek, és ez most sem volt másképp.

Már éppen belemelegedtem a tereferébe a szomszédasszonnyal, amikor rájöttem, hogy ma hozzák a gázpalackot, ezért sietnem kell haza!

Jutka nénit persze baromira érdekelte a dolog, így megkért, vigyem haza autóval, úgyis végzett, a buszra meg várni kell.

Útközben aztán elmeséltem, hogy már hónapok óta házhoz szállíttatjuk a palackokat, így a férjemnek nem kell a benzinkútra rohangálni, ha elfogyott a konyháról, meg a nem is tudom, hova, ahonnan acetilént szerzett be hegesztéshez.

Persze, neki acetilént ritkábban rendelünk, mint a konyhába PB gázt, de ez teljesen megoldható. Az ár kiszállítással együtt nagyon kedvező, a 23 kilós PB gázpalack 11 ezer forint szállítással együtt, és ebben benne van a szállítási díj. A férjemnek a két kilós acetilén szintén ilyen áron hozzák. A rendelést telefonon tudjuk leadni, és egy közösen leegyeztetett időpontban szállítják, nincsenek fix, x órás időintervallumok, amikor az ember csak otthon vár és vár, hogy hátha megérkeznek végre.

Az alkalmazottak nagyon kedves, családias cégnek mondható, már ismerjük arcól, névről a szállítókat, és azt is, aki a rendelést felveszi.

Nagy ritkán szoktunk rendelni grill gázt, ami hagyományos Pb gáz, csak kisebb kiszerelésű, tökéletes a kerti partikhoz és a kempingezéshez is – egyszerűbb, és könnyebben kezelhető, mintha tüzet kéne rakni.

A férjem cége is ettől a szállítótól rendel, ők targoncagázt szoktak a gépekhez, és szintén nagyon meg vannak elégedve. Igazából tőlük jött az ötlet, hogy próbáljuk ki mi is, mert látszott, hogy megbízhatóak, és Peti, a férjem, tudta, hogy jól jövünk ki árban.

A szomszédasszonynak is nagyon tetszett az ötlet, elkérte a weboldal címét, mondta, hogy holnap úgyis jönnek az unokái, majd a segítségükkel megnézi. Remélem, neki is hasznára válik majd. Éppen hazaértünk, mire a beszámoló végére értem, 20 perc múlva pedig már az új gázpalackkal főzőcskéztem az ebédet a konyhában.