Ha épp kellene egy szerver host…

Évek óta foglalkozunk manufakturális keretek között biotejjel és tejtermékek gyártásával – a hátsókertben. Persze az egész város tudja, hogy nálunk lehet ilyesmit kapni és azt is, hogy nem is érdemes messzebb menni, mert itt a legfinomabb. Ellenben mi szeretnénk kicsit terjeszkedni és hirdetni magunkat, illetve a saját rendszerünk is jócskán meghaladja már az egy laptopról üzemeltethető verziót, így hát elkezdtem keresgélni hol lehet domaint vásárolni, illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatáspakkot.

Professzionális szerver hosting szolgáltatások – RackForest

Ekkor futottam bele egy olyan szolgáltatóba, ahol gyakorlatilag mindennel foglalkoznak ebben a témakörben. Ez a RackForest, egy budapesti cég, akik IT területen szerintem rengeteg dolgot lefednek. Például elérhető náluk a szerver hosting szolgáltatás, amikor az történik, hogy az általunk kezelt szervert ők elrakják egy szekrénybe (rackbe) és üzemeltetik. Hűtik, biztonságos helyen tárolják, szükség szerint karbantartják és ha bármi hirtelen probléma adódna, akkor pillanatok alatt lehetőség van SOS-ben átállni egy másik szerverre, elkerülve ezzel az éppen futó rendszer indokolatlanul hosszú üzemszünetét.

Ezen kívül lehet még nálunk tárhelyet is bérelni, ez ugye összefügg az én ügyemmel is, hiszen fontos, hogy hol helyezzük el a honlapunkat, kinek a kezébe adjuk magunkat. Nem mindegy, hogy milyen biztonsági rendszerek vigyáznak arra, hogy ne lehessen idegeneknek elérni olyan adatokat, amikhez semmi közük és persze hogy milyen környezetben vannak elhelyezve azok a szerver gépek, amiken keresztül átfut minden információnk. Rengeteg múlik ugyanis a rendszerünk stabilitása a szerverterem felszereltségén és hálózatain. Éppen ezért az is nagyon tetszik a RackForestnél, hogy 5 napig ingyenesen lehet tesztelni a szolgáltatásukat, így ha bármi nem tetszene, vagy bármilyen üzemzavart tapasztalnék, akkor az azért ennyi idő alatt előjönne. Úgyhogy azt hiszem, hogy kitalálom nagyjából az arculatunkat meg az igényeinket és felkeresem őket, hogy kiderüljön, milyen lehetőségeket tudnak ajánlani.